Islanninhevonen

Islanninhevonen kuuluu maailman vanhimpiin ja puhtaimpana pysyneisiin hevosrotuihin. Sen sanotaankin edustavan hevoslajia alkuperäisimmillään. Uudempiin ja pidemmälle jalostettuihin hevosrotuihin verrattuna islanninhevonen on pienikokoinen (keskikorkeus n.135cm), mutta myös erittäin voimakas, sitkeä ja kestävä. "Issikka" kantaa helposti selässään aikuista ratsastajaa ja on parhaimmillaan maastoretkillä ja vaellusratsuna. Historiansa, kehityksensä ja kapasiteettinsa vuoksi islanninhevonen on siis nimenomaan hevonen, ei poni.

seskuloa.jpg

Kotimaassaan Islannissa islanninhevoset saavat normaalisti viettää ensimmäiset vuotensa vapaina laumoissa. Tällainen luontainen kasvuympäristö kasvattaa islanninhevosista terveitä, hyväluonteisia ja ihmistä kunnioittavia. Islanninhevosissa löytyy yksilöitä "pomminvarmoista" tulisiin, mutta lähes kaikkien issikoiden perusominaisuuksia ovat helppo käsiteltävyys ja ns. maalaisjärkisyys.

hringurlukkavaaka_edited-1.jpg

Islanninhevosen erityispiirteisiin kuuluvat myös erikoiset askellajit. Hevosen normaalien askellajien (käynti, ravi ja laukka) lisäksi islanninhevoselta löytyy töltti ja passi. Nämä ratsastajalle pehmeät ja mukavat askellajit tulevat useimmilta islanninhevosilta luonnostaan, osalla ne vaativat ratsastajalta hieman enemmän taitoa ja oikeanlaisia apuja.

Saaga-Tallin kaikki 7 islanninhevosta ovat syntyneet ja kasvaneet Islannissa. Alunperin islanninhevosiin päädyttiin niiden erinomaisten vaellusominaisuuksien vuoksi; issikkaa varmajalkaisempaa karvamaasturia ei löydy. Isoihin hevosiin verrattuna islanninhevosen selkään nousemiseen ei aloittelevallakaan ratsastajalla ole kovin suurta kynnystä. Kaikki Saaga-Tallin asiakashevoset ovat luotettavia matkakumppaneita, tasaisia kulkijoita, sympaattisia tovereita ja sisukkaita työhevosia.

triolaidun.jpg